BBEMG - Belgian BioElectroMagnetics Group

Belgian BioElectroMagnetics Group

FAQ over statische velden static fields (Trein & HVDC)

FAQ over statische velden static fields (Trein & HVDC)

1. Ik woon in een oud huis in de nabijheid van een geëlektrificeerde spoorlijn. Kan deze spoorlijn mijn elektrische toestellen beschadigen? Ik heb problemen met een elektrische boiler: kunnen de storingen veroorzaakt worden door de magnetische velden van deze geëlektrificeerde spoorlijn?

De meeste geëlektrificeerde spoorlijnen in België met uitzondering van de hogesnelheidstrein werken op gelijkstroom. Bijgevolg genereren de elektrische leidingen (bovenleidingen) die de treinen voeden, constante elektrische en magnetische velden. Aangezien directe velden geen stromen induceren in metalen structuren, is er a priori geen eenvoudig verband tussen de spoorweglijn en uw slecht werkende boiler.

Wij raden u echter aan om uw elektrische installatie en in het bijzonder het aardingssysteem te laten controleren. Een slecht aardingssysteem kan inderdaad oorzaak zijn van talrijke problemen, vooral in een elektronisch apparaat. In oude huizen kunnen wijzigingen aan de elektrische leidingen door de opeenvolgende bewoners soms oorzaak zijn van onregelmatigheden in de elektrische installatie, wat bij u het geval zou kunnen zijn.

Andere informatie dat u wellicht interessant zult vinden ...

Share on Facebook

Laatste update op 03/05/2015

Zie ook...

Health

Gezondheid

Na ongeveer 40 jaar onderzoek naar de effecten 50 Hz EMV op de gezondheid zijn de resultaten nog steeds onbeslist. Zie een overzicht van recent onderzoek.

Problematiek van gezondheid risico's >>
Hypersensitivity

Elektromagnetische hypergevoeligheid

Wat mensen hebben een brede waaier aan niet-specifieke klachten en symptomen die zij toeschrijven aan elektriciteit of EMV. Dit resulteert in verschillende gradaties van ongemak en gezondheidsklachten. (...)

Elektromagnetische hypergevoeligheid >>