BBEMG - Belgian BioElectroMagnetics Group

Belgian BioElectroMagnetics Group

Overzicht van het BBEMG project (2013-2017)

Overzicht van het BBEMG project (2013-2017)

De Belgian BioElectroMagnetics Group (BBEMG) behandelt de gezondheidseffecten van elektrische velden en magnetische inductie opgewekt door het transport en het gebruik van elektrische stroom in het dagelijks leven en op het werk (50 Hz). 

In het huidige project 2017-2021, brengt het onderzoekers van drie universiteiten in België (Luik, Gent, Brussel) en een onderzoeksinstituut (Brussel) samen. Zes onderzoeksteams werken op een multidisciplinaire manier: literatuur overzicht & Risico analyse, elektromagnetische hypergevoeligheid, cumulatieve milieuhinder, cytogenetische biomonitoring van werknemers blootgesteld aan EMV, genexpressieprofielen na blootstelling aan EMV, meta-analyse van leukemie bij kinderen, alsook EMV modellering (HS-netwerk).

 

Overzicht van het BBEMG project

Aarzel niet om contact op te nemen met de teams voor vragen over hun studies.

Share on Facebook

Laatste update op 18/10/2017

Zie ook...

Health

Gezondheid

Na ongeveer 40 jaar onderzoek naar de effecten 50 Hz EMV op de gezondheid zijn de resultaten nog steeds onbeslist. Zie een overzicht van recent onderzoek.

Problematiek van gezondheid risico's >>
Hypersensitivity

Elektromagnetische hypergevoeligheid

Wat mensen hebben een brede waaier aan niet-specifieke klachten en symptomen die zij toeschrijven aan elektriciteit of EMV. Dit resulteert in verschillende gradaties van ongemak en gezondheidsklachten. (...)

Elektromagnetische hypergevoeligheid >>